Skyddskläder för motorcykelförare

By admin, 2018-11-09

Det finns inga lagar som säger att du måste använda skyddskläder som motorcykelförare. Däremot så är det förnuftigt att se till så man har fullgott skydd när man sitter sig på sin motorcykel. Skulle olyckan vara framme så är det med stor sannolikhet att de skyddskläder du använder dig av räddar dig till stora delar.

Ingen sätter sig och kör motorcykel utan hjälm idag. Alla är medvetna om de risker som finns ute i trafiken. Man sitter relativt oskyddad på sin motorcykel och oavsett om du bara tar en kort sväng eller en längre åkning så är det viktigt att man skyddar sig om en olycka skulle inträffa. Även i låga hastigheter så kan man skrapa upp sig ganska rejält.

När sommaren och hösten kommer så kan det vara skönt att ha något värmande under skinnstället, en tunn fleecetröja som underställ är alltid skönt när vindarna börjar bli kallare. Man vill ju kunna vara ute och åka så länge det bara går så det gäller att se till så man håller värmen trots allt. Om det är regn och rusk nr du är ute och åker så kan ett passande regnställ också vara bar att införskaffa som man kan dra över skyddskläderna.

Slutligen så vill vi önska lycka till med motorcykelsäsongen. Vissa i vårt avlånga land kanske redan har ställt bort sin motorcykel på grund av kyla och kanske snö. Andra har fördelen att ha längre säsong och glider fortfarande runt på vägarna med sin motorcykel. Oavsett lycka till och se till att använda alla de skydd som finns för dig som motorcykelförare